Wijntrends van dit jaar | Het laatste nieuws uit Oude IJsselstreek

2022-10-08 03:50:32 By : Ms. Bobby Qian

Wijn wordt al eeuwenlang gedronken. Zelfs in de middeleeuwen was wijn een van de meest geconsumeerde vormen van alcohol ooit. De manier van drinken is niet echt veranderd. Net als toen proberen we een zo goed en oud mogelijk wijntje te verzamelen en maken we die open tijdens speciale gebeurtenissen. In de middeleeuwen was wijn drinken vooral iets voor de elite van het gebied. Nu drinkt iedereen wel is een wijntje af en toe. Na zo lang wijn drinken, is het geen verrassing dat mensen toe zijn aan verandering. Steeds hetzelfde rode wijntje uit de wijn vitrinekast pakken worden saai op een gegeven moment, en daarom is er steeds meer behoeve aan unieke ervaringen. Hierom staat in dit artikel een paar wijntrends die dit jaar erg populair zijn waar je mogelijk je inspiratie mee kan opdoen. 

Wijnen uit andere gebieden De meeste wijnen komen uit steeds dezelfde landen. Grote kans dat tenminste een van de wijnflessen die je in de kast hebt staan afkomstig is uit Frankrijk. Vanzelfsprekend smaakt wijn uit andere gebieden heel anders. Wijn wordt gemaakt uit druiven, en elk land heeft een ander klimaat en een andere manier van het kweken van druiven. Dit zorgt voor een redelijk grote afwijking van de smaak tussen wijnen onderling. Degene die dus op zoek zijn naar een andere smaak en ervaring dan de standaard wijnen die ze meestal drinken, kunnen deze vinden uit wijnen die afkomstig zijn uit minder bekende wijngebieden. Wijn met een verhaal De plaats van afkomst is niet alleen van belang voor de smaak. Hoe de wijn van druiven is getransformeerd tot de glazen wijn die je drinkt, is voor steeds meer mensen interessant. Zo zijn de wijnen misschien in smaak wat minder in vergelijking met de meer populaire wijnen, maar het is voor sommigen heel interessant dat de fles wijn die ze drinken afkomstig is uit een eiland aan de andere kant van de zee, gekweekt door een familie die dit al generaties lang doet. Het verhaal is voor mensen die meedoen met deze trend dus het centrale punt van de wijnervaring. Omdat deze trend zich richt op het verhaal en niet de smaak, is het de meest unieke ervaring die een trend je kan bieden. 

Laag/geen alcohol wijn Nu we ons steeds meer bewust zijn van de negatieve effecten van alcohol en we ons zorgen maken om onze gezondheid, is dit een trend die terecht populair is geworden in de afgelopen jaren. Als je de juiste wijn vindt, smaakt deze even goed als een ‘normaal’ wijntje, zonder de schadelijke gevolgen. Vooral voor zwangere vrouwen is dit een leuke trend. Normaal moeten zij altijd water nemen terwijl de rest geniet van hun wijn, maar met deze trend kunnen ook zij evenveel genieten van de avond zonder zich buitengesloten te voelen.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door wijnkast.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.

Onze privacy statement kunt u hier lezen